تبلیغات X
سفارش بک لینک
آموزش ارز دیجیتال
ابزار تادیومی
خرید بک لینک قوی
صرافی ارز دیجیتال
خرید تتر
خدمات سئو سایت
چاپ ساک دستی پارچه ای
چاپخانه قزوین
استارتاپ
آموزش خلبانی a>
طراحی سایت در قزوین
چاپ ماهان
هوش مصنوعی فارسی
راه اندازی طلافروشی
کرگیر
کرگیری
کرگیر



ابزار پیشه - فرز بادی چیست ؟ انواع فرز بادی و کاربرد های آن چیست؟ s

ابزار پیشه - فرز بادی چیست ؟ انواع فرز بادی و کاربرد های آن چیست؟

موضوعات
Category

محبوب ترین مطالب
Most visited Postss

ارشیو وبلاک
Archived blog

کدهای اختصاصی
Code

کدهای اختصاصی
Site Statistics

» بازديد امروز : 8475
» بازديد ديروز : 0
» افراد آنلاين : 1
» بازديد ماه : 8474
» بازديد سال : 8474
» بازديد کل : 8474
» اعضا :
» مطالب : 39

فرز بادی چیست ؟ انواع فرز بادی و کاربرد های آن چیست؟


تاریخ انتشار پست : 1401/5/31 بازدید : 4

فرز بادی

فرز بادی با نام سنگ فرز بادی نیز شناخته می‌ شود. این ابزار که از نظر ظاهری شبیه دریل‌ های رومیزی ست با نیروی الکتریکی و نیروی باد کار می‌ کند. فرز بادی برای برش اجسام سخت مانند کاشی، سنگ، فلز و برای کار قالب ‌سازی، پلیسه برداری، حکاکی و از بین بردن برجستگی‌ هایی که پس از جوشکاری روی فلز ایجاد می‌شود کاربرد دارد.

فرز بادی در مقایسه با فرز برقی از مزیت‌ های ویژه‌ ای مانند ایمنی بیشتر و هزینه ‌ی کم ‌تر برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با این ابزار پنوماتیک در ادامه همراهمان باشید.

فرز بادی چیست ؟ انواع فرز بادی و کاربرد های آن چیست؟

انواع فرز بادی

فرز بادی انگشتی

این نوع فرز پنوماتیک یکی از پرکاربردترین انواع فرز است که با نام فرز انگشتی بادی نیز شناخته می‌ شود. شفت اصلی با قدرت یک موتور کوچک و چند چرخ‌ دنده که داخل دستگاه وجود دارند حرکت می‌ کند. وزن کل دستگاه کم است. این نوع فرز بادی خود دارای دو نوع دیگر به نام‌ های فرز انگشتی گلو بلند و فرز انگشتی گلو کوتاه است؛ نوع گلو بلند آن برای جاهایی کاربرد دارد که دسترسی به آن سخت بوده و دارای محدودیت فضایی ست.

به علت اینکه دقت این دستگاه بالاست بیش ‌تر برای کارهای ظریف مورد استفاده قرار می‌ گیرد، مثلا برای از بین بردن جای زنگ ‌زدگی روی فلزات و پولیش‌کاری، شیار کاری، طراحی روی یخ، تیز کردن ابزار های فلزی مثل اره و همچنین برش فلزات گران‌ بها مانند طلا از فرز انگشتی استفاده می‌ شود. فرز بادی انگشتی یکی از ابزار های کار راه‌انداز برای نجار هاست که برای طراحی و برش چوب، مبلمان سازی و هنرهای چوبی کاربرد دارد.

فرز بادی مینیاتوری

این ابزار با نام فرز قلمی بادی نیز شناخته می ‌شود و زیرمجموعه‌ ی فرز انگشتی است. این فرز نسبت به نوع بادی انگشتی اندازه‌ی کوچک‌ تر و قدرت موتور کم‌ تری دارد. از این ابزار در مجسمه ‌سازی، حکاکی و در آرایشگاه ‌ها برای کاشت ناخن استفاده می ‌شود.

مینی فرز بادی

با فرز معمولی تفاوت چندانی ندارد. این فرز همان‌طور که از نامش پیداست کوچک‌ تر از فرز بادی معمولی ست و در کارهای سبک مثل صیقل دادن سطوح، تیز کردن ابزار قدیمی و برش ‌کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مینی فرز در عملیات نجات اضطراری، در تعمیرگاه‌ های خودرو برای پولیش‌ کاری و برای ترمیم و صاف کردن لبه ‌ی قطعات قدیمی کاربرد دارد.

 اجزای سازنده‌ی فرز بادی

انواع فرز از یک صفحه‌ی زبر ساخته ‌شده‌اند که برای ساییدن استفاده می‌ شود. فرز پنوماتیک یا همان فرز بادی با هوای فشرده ‌ای که در کمپرسور موجود است انرژی حرکتی خود را تامین می ‌کند. فرز بادی با یک شیلنگ به کمپرسور هوا متصل ‌شده است. اجزای دستگاه شامل موارد زیر می‌شود:

۱. لوله‌ی فلزی یا شیلنگ

 لوله‌ی فلزی برای مسافت‌های بیش از ۸ متر و شیلنگ برای مسافت‌های کوتاه ‌تر، وظیفه‌ی انتقال هوای فشرده ‌شده توسط کمپرسور به داخل فرز بادی را برعهده دارند.

۲. دستگاه کمپرسور

۳. واحد مراقبت که شامل فیلتر رطوبت، واحد روغن و واحد فشار شکن است.

نحوه‌ی کارکرد فرز بادی

 

کارکرد این دستگاه به ‌گونه‌ای است که هوا به‌ وسیله کمپرسور فشرده می ‌شود، هوای فشرده ‌شده تبدیل به نیروی مکانیکی شده و باعث چرخش تیغه و ایجاد ساییدگی در محل مورد نظر می‌شود. کاربر باید قبل از شروع کار از محکم بودن حفاظ تیغه مطمئن شود و با رعایت سایر مسائل ایمنی شروع به کار کند. با فشردن کلید، دستگاه روشن شده و تیغه ‌ها شروع به چرخیدن می‌کنند.

با برداشتن انگشت از روی کلید، دستگاه از چرخش باز می ‌ایستد که این یکی از ویژگی‌ های مثبت دستگاه برای حفاظت فیزیکی افراد است. هنگام کار با دستگاه باید از فشارآورن مضاعف به تیغه ‌ها خودداری شود. دستگاه پنوماتیک بادی باید در مقابل ورود رطوبت به داخل آن مراقبت شود. همچنین نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد.

عدم رعایت این موارد به قطعات داخلی این ابزار آسیب جدی وارد می نماید و عمر مفید ابزار را به طور چشمگیری کاهش می دهد.

 

 

نکات مهم هنگام کار با دستگاه فرز بادی

 

  • فرز را متناسب با کار انتخاب کنید.
  • دیسک مناسب با کار و دستگاه را جایگذاری کنید.
  • راهنمای کار با دستگاه را مطالعه کنید.
  • برای حفاظت شخصی و ایمنی بیشتر استفاده از عینک و دستکش را از یاد نبرید.
  • در محیطی امن قرار گیرید و فرز را در مقابل جسمی که می‌خواهید روی آن کار کنید، بگیرید.
  • سرعت دستگاه را بالا نبرید.
  • فرز را در راستای دسته‌های آن حرکت دهید.
  • با فرز به جسم ضربه نزنید.
  • پیش از شروع کار از درست بسته شدن حفاظ تیغه‌ی دستگاه مطمئن شوید.

مزایای استفاده از دستگاه فرز بادی

    • این دستگاه وزن زیادی ندارد و حمل‌ و نقل آن آسان است.
    • ارزان ‌تر و مقرون‌ به‌ صرفه تر از نوع فرز برقی ست.
    • هنگام کار با این محصول جرقه ایجاد نشده و باعث آتش‌ سوزی نمی‌ شود، بنابراین نسبت به نوع برقی امنیت بالاتری دارد.
    • دستگاه با فشار هوا کار می‌کند.
    • استهلاک کمی دارد.
    • مصرف انرژی پایینی دارد.

 

معایب دستگاه فرز بادی

 

  • در برخی مدل‌ های فرز بادی، هزینه‌ی تهیه‌ی کمپرسور بالاست.
  • این دستگاه در مقابل رطوبت و نور مستقیم خورشید نیاز به مراقبت زیادی دارد.
  • فرز بادی نیاز به روغن‌ کاری مرتب دارد در غیر این صورت طول عمر آن‌ کم می ‌شود.

 

 

در انتخاب مینی فرز به چه نکاتی دقت کنیم؟

 

توان دستگاه مینی فرز

کارایی و کیفیت هر محصول وابسته به توان دستگاه است. در انواع دستگاه‌ ها ولتاژ، درجه آمپر و توان متفاوت است. توان دستگاه مینی فرز برای مصارف خانگی حدود ۶۰۰ تا ۷۵۰ وات و برای مصارف صنعتی ۵۵۰ تا ۱۳۰۰ وات است.

سایز دیسک مینی فرز

دیسک فرز باید با سایز قطعه‌ای که قصد برش آن را دارید، عمق برش و با اندازه‌ی خود دستگاه مینی فرز همخوانی داشته باشد. استفاده از سایز ۵/۱۱ رایج‌ و کاربردی ‌تر است.

سرعت دیسک

سرعت دیسک فرز بر مبنای دور در دقیقه سنجیده می‌شود که این سرعت باید با کاربرد دستگاه متناسب باشد. دیسک ‌های بزرگ سرعت کمتری نسبت به دیسک‌ های کوچک دارند.

تضمین ایمنی دستگاه

امروزه برخی مینی فرز ها دارای سیستم ضد لگد هستند که اگر دیسک فرز در قطعه گیر کرد، دیسک متوقف می ‌شود و از ضربه به فرز و کاربر ممانعت می‌ کند. برخی دیگر از مدل‌های فرز دارای ویژگی استارت دو مرحله‌ای هستند که از روشن شدن ناگهانی و یک ‌باره‌ی دستگاه جلوگیری می ‌کنند.

مورد دیگر گارد قابل تنظیم دستگاه است که اگر گارد فرز قابل تنظیم شدن باشد جلوی گردو غبار و جرقه ناشی از برش‌کاری را می‌ گیرد. هر کدام از این مواردی که ذکر شد باعث افزایش ایمنی کاربر می ‌شود.

فرز بادی چیست ؟ انواع فرز بادی و کاربرد های آن چیست؟1

سخن نهایی

با توجه به ایمنی بیشتر و قیمت مناسب ‌تر فرز بادی در مقایسه با فرز برقی، این دستگاه طرفداران زیادی دارد. توصیه می‌شود هنگام خرید به شرکت سازنده‌ی دستگاه دقت کرده و از معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید.

پس از خرید و هنگام استفاده از انواع فرز بادی حتما این محصول را مرتبا روغن‌ کاری کرده و از تماس دستگاه با رطوبت و گرمای زیاد ناشی از تابش مستقیم خورشید جلوگیری کنید تا عمر مفید دستگاه کم نشود.


امیدواریم که این مقاله کمک به سزایی به شما در زمینه فرز بادی کرده باشد.

برای مطالعه مقالات بیشتر به وب مجله ابزار وب سایت ابزار پیشه مراجعه نمایید.

نظرات
نظرات مرتبط با این پست
نام :
ایمیل :
وب سايت :
کد تاييد :        
متن دیدگاه :

تمامی حقوق برای نویسنده محفوظ میباشد