تبلیغات | X | |
مهم نیست که شما در چه قسمت از صنعت فعالیت دارید، به جرات می توان گفت حتما با دستگاه جوش سر کار دارید. امروزه اتصال دو قطعه آنقدر زیاد و گسترده شده است که علمی جداگانه به نام جوش پدیدار شده است.
در همه جا قطعا اتصالاتی دیده می شود مانند پیچ و مهره، چسب وجوش که هر یک کاربرد های خاص خود را دارد. در این مقاله می خواهیم به معرفی دستگاه جوش بپردازیم.
مهم نیست در کدام قسمت از صنعت فعالیت دارید، در هر شرایطی و موقعیتی قطعا به نحوی با جوشکاری و دستگاه جوش سرو کار خواهید داشت. شاید در این بین شما قصد خرید دستگاه جوش را را داشته باشید، مطمئنا باید با شناخـت و اطلاع قبلی به سـراغ فروشندگان این محصـول پر کاربرد رفته تا مبادا دستگاه جوشکاری خـریداری شـده، در رفع نیاز هـای شما کارایی لازم را نداشته باشد.
دستگاه جوشکاری یک دستگاه برقی بحساب می آید. این دستگاه در اتصـال انواع قطعات فلـزی و گاهـا غیر فلـزی ( جوش پلاستیک ) به کار می رود. مثلا به درب آهنی خانه خود توجه کنید، در واقع چیزی که باعث اتصال قطـعات آهنـی درب منزل شما به یکدیـگر شـده، اتصـالی اسـت که به کمک عمل جوشـکاری و دستگاه جوش اتفاق افتاده است.
در این عملکرد، دستگاه جوش جریـان بـرق را به یک میله به نام الکتـرود انتقال می دهد. این میله که معمولا از جنس آهـک، سلولـز، اکسیـد سدیم، خاک رس و… ساخته می شود، بین قطعات فلـزی مورد نظـر ذوب شده و با پر کردن فضا هـای خالی ( بین دو قطعه ) و در نهـایت سرد شـدن، باعث ایجاد یک اتصـال بسیار قوی می گردد.
دستگاه هـای جوشکاری، انواع مختلفی دارند و قطعا کاربرد و ویژگی هـای هر یک با دیگـری فرق دارد. در این میان چند سالی اسـت که دستگاه جوش اینـورتر در بازار هـای صنعتی خودش را در دل مخاطبان به خوبی جای کرده و توجه صنعتی هـا را به دست آورده اسـت.
بعضی از دستگاه هـای جوش اینـورتر با جریان برق AC یا شهری و برخی دیگر با هر دو جریان برق شهری و متناوب ( DC ) کار می کنند.
فناوری متفاوت دستگاه جوش اینورتر در فرآینـد اسـتفاده از جریان برق در جهت ایجاد نیرو لازم برای ذوب کردن میله الکترود، باعث شده اندازه آنهـا نسبـت به دستگاه هـای قدیمـی کوچک تر شده و هزینه تولید آن نیز کمتر شود.
همان گونه که گفته شد، برای تبدیل جریان برق AC به DC در دستگاه هـای جوش اینـورتر، از فناوری تقربا جدیدی اسـتفاده شده و این موضوع باعـث شده سایز آنهـا کوچک تر و جم جور تر شود. این سایز انـدک دستگاه هـای اینـورتر به شما این اجازه را می دهد تا آنهـا را در موقعیت هـا و مکان های مختلف اسـتفاده کنید.
نکته قابل توجه در مورد دستگاه جوش اینـورتر این اسـت که می توانید مقدار دقیق جریان را در خروجی دستگاه کنترل کنید. این انعـطاف پـذیری و قابلـیت کنتـرل جـریان، باعث شده بتوان از آنهـا در انواع فرآیند هـای جوشکاری اسـتفاده کرد.
همانگونه که در نکته قبلی بیان شد، جریان این دستگاه جوش قابلیت کنترل و کم زیاد کردن نسبت به کار شمار را دارد. همین امر باعث می شود تا خروجی نهـایی کار و کیفیـت آن، نسبـت به خـروجی دیـگر دستگاه هـای جوش قدیمی بالاتـر و بهتر باشد.
هر نوع دستگاه جوش ، یک مقدار توان تولیدی موثر را دارا است. توان دستگاه هـای قدیـمی اغلب نسبـت به میزان برقـی که مصـرف میکند و نیاز دارد، چیزی بین 40 تا 60 درصـد اسـت. اما دستگاه جوش اینـورتر معمولا توانی مابین 80 تا 90 درصد دارد. این امر در نهـایت باعث کاهش مصرف انـرژی و خـب کاهش هزینه هـای پرداختـی برای بـرق و… می گردد.
فناوری و تکنولوژی به کار برده شده در دستگاه جوش اینـورتر، باعث می گردد سرعت انجام فرآیند جوشـکاری افـزایش یابد. این امر در حقیقت به این دلیل اسـت اینورتر هـا با سرعت بیشتـری داغ می گردند و به سرعت اجازه می دهند جوشکـاری را شروع کنید.
دستگاه هـای جوشکاری عادی و قدیمـی نوسان های ولتاژ و جریان زیادی را متحمل می شوند و این امر باعث می شود حین کار با آنهـا، قطـعی زیادی را تجـربه کنید. اما در مقابل دستگاه جوشکاری اینـورتر، به دلیل فناوری پیچیده و جدیدش مقدار این قطعی هـا را به صفر می رساند و از ایجاد مشکل در خروجی کار جلو گیری می کند.
علاوه بر این، دستگاه هـای اینـورتر معمولا از 18 تا 22 آمپـر بـرق اسـتفاده می کنند ولی دستگاه هـای قدیمی مثل رکتـفایر، 25 آمپر برای انجام عمل جوشکاری نیـاز دارد. این آمپـر بالا، در اکثر مواقع باعث ایجـاد نوسـانات برقی در دستگاه هـای قدیمی می شود.
اگر دقت کرده باشید، در مزیت هـای بیان شده در موارد قبل، چنـدین بار صحبـت از این شـد که سـود اسـتفاده از دستگاه جوش اینـورتر نسبت به دستگاه های جوشـکاری قدیمی بیشتر اسـت. در حقیقت در دراز مدت به دلیل کاهش هزینه هـای برق، کیفیت خروجی کار، هزینه هـای نگهداری و… بازدهی مالی اسـتفاده از دستگاه اینـورتر بالا تر از دستگاه هـای عادی اسـت.
آیا اینورتر معایبی هم دارد؟
تنهـا عیبی که میتوان روی دستگاه جوشکاری اینورتر گذاشت این اسـت کـه در برخی از صنایع که عمل جوشکاری سنگینی دارند، این دستگاه توانایی و کاربرد خودش را از دست می دهد. در این صنـایع معمولا از دستگاه هـای بزرگ یا به اصلاح صنعتی تر به جای اینورتر اسـتفاده می کنند.
علاوه بر این، شاید بتوانیم این موضوع که دستگاه هـای اینـورتر قیمت بالاتـری نسبت به دستگاه هـای جوش قدیمی دارند را به عنوان یک عیب نام برد. ( هر چند افزایش قیمت در کنار این همه مزیت، کاملا منطقی و قابل قبول اسـت. )
در ادامه این مطلب به صورت خلاصه، به کاربرد هـای دستگاه جوش اشاره خواهیم کرد و با آنهـا آشنا می کنیم. دستگاه هـای جوشکاری اینـورتر و دیگر انواع آن، در موارد زیر کابرد دارند:
امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.برای مطالعه مقالات بیشتر به مجله ابزار وب سایت ابزار پیشه مراجعه بفرمایید.