تبلیغات X
سفارش بک لینک
آموزش ارز دیجیتال
ابزار تادیومی
خرید بک لینک قوی
صرافی ارز دیجیتال
خرید تتر
خدمات سئو سایت
چاپ ساک دستی پارچه ای
چاپخانه قزوین
استارتاپ
آموزش خلبانی a>
طراحی سایت در قزوین
چاپ ماهان
هوش مصنوعی فارسی
راه اندازی طلافروشی
کرگیر
کرگیری
کرگیر



ابزار پیشه - پیستوله بادی چیست و چه کاربردی دارد؟ s

ابزار پیشه - پیستوله بادی چیست و چه کاربردی دارد؟

موضوعات
Category

محبوب ترین مطالب
Most visited Postss

ارشیو وبلاک
Archived blog

کدهای اختصاصی
Code

کدهای اختصاصی
Site Statistics

» بازديد امروز : 8475
» بازديد ديروز : 0
» افراد آنلاين : 1
» بازديد ماه : 8474
» بازديد سال : 8474
» بازديد کل : 8474
» اعضا :
» مطالب : 39

پیستوله بادی چیست و چه کاربردی دارد؟


تاریخ انتشار پست : 1401/5/31 بازدید : 4
پاشیدن رنگ و مایعات دیگر یکی از روش‌های پرکاربرد رنگ آمیزی و پوشش سطوح به شمار می‌رود که به وسیله‌ی پیستوله بادی انجام می‌شود. در این نوشته قصد داریم به معرفی این وسیله پرداخته سپس با انواع پیستوله بادی ازجمله پیستوله ایربراش و پیستوله رنگ، کاربردها و مزایای آن آشنا شویم.

پیستوله بادی چیست؟

هرگاه با واژه‌ی رنگ‌آمیزی سروکار داریم ناخودآگاه ذهنمان به سمت فرایندی سنتی می‌رود که رنگ به وسیله‌ی یک قلم‌مو روی سطح اجرا می‌شود. فرایندی که علاوه بر سرعت پایین کار، گاهی از یکنواختی قابل‌قبولی هم برخوردار نیست.اما از دهه‌های پیش ابزاری به نام پیستوله بادی تولید شده که این فرایند را بسیار ساده و سریع اجرا می‌کند. با استفاده از پیستوله بادی می‌توان رنگ، قیر یا هر مایع دیگری را با سرعت بالا و کاملاً یکنواخت روی سطح پاشید.نحوه‌ی کار پیستوله بادی به این صورت است که فشار باد تولیدشده توسط کمپرسور، رنگ موجود در مخزن را باقدرت بالا به بیرون پرتاب می‌کند.

کاربردهای پیستوله بادی

همان‌طور که قبلاً اشاره شد، با استفاده از این ابزار بادی هر مایعی را می‌توان روی سطح پاشید؛ بنابراین کاربرد این ابزار محدود به رنگ نبوده و برای سایر موارد مانند قیر، روغن، گریس و کنیتکس هم مورداستفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از پیستوله بادی می‌توان انواع سطوح فلزی، چوبی و گچی را رنگ‌آمیزی کرد. همچنین در تعمیرگاه‌ها از این وسیله برای پاشش روغن و گریس روی سطوح خودرو استفاده می‌شود.

انواع پیستوله بادی

اگر بخواهیم پیستوله بادی را بر اساس نوع آن دسته‌بندی کنیم، به‌طورکلی در 5 دسته قرار می‌گیرد.

پیستوله رنگ‌پاش

این پیستوله پرکاربردترین نوع این محصول به شمار می‌رود که برای پاشش رنگ روی سطوح مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد. سرعت بالا و یکنواختی پاشش رنگ از اصلی‌ترین مزیت‌های استفاده از رنگ‌پاش به‌جای قلم‌مو محسوب می‌شود.

پیستوله ایربراش یا قلم رنگ‌پاش

این وسیله کوچک‌ترین پیستوله محسوب می‌شود که برای رنگ کردن سطوح بسیار کوچک و باریک مورداستفاده قرار می‌گیرد. برخلاف پیستوله رنگ‌پاش معمولی که رنگ را در شعاع وسیعی روی سطح اجرا می‌کند، ایربراش بسیار ظریف بوده و رنگ را روی محدوده بسیار کوچکی پرتاب می‌کند.

پیستوله ایربراش در صنایعی به کار می‌رود که رنگ‌آمیزی روی سطوح ظریف انجام شده و نیاز به دقت بالا دارد. از مهم‌ترین این صنایع می‌توان به خودروسازی اشاره کرد که سطوح کوچک و باریک بدنه‌ی خودرو با پیستوله ایربراش رنگ‌آمیزی می‌شود.

پیستوله قیرپاش

کاربرد اصلی قیرپاشی مربوط به صافکاری خودرو است. صافکارها با استفاده از پیستوله قیرپاش، قیر رقیق شده را روی بدنه‌ی خودرو می‌پاشند تا از زنگ‌زدگی آن جلوگیری به عمل آید.

پیستوله قیر پاش

                                   پیستوله قیر پاش                                                                                                                                

پیستوله گازوئیل پاش

این پیستوله که با نام روغن‌دان هم شناخته می‌شود، برای گریس‌کاری و روغن‌کاری سطوح استفاده می‌شود. با استفاده از گازوئیل پاش علاوه بر یکنواختی روغن‌کاری یا گریس‌کاری سطوح، مصرف روغن و گریس نیز تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

پیستوله گازوییل پاش

                                                   پیستوله گازوییل پاش                                                                                                                                

پیستوله سایه پاش

برای اسپری رنگ به‌صورت خط‌های باریک از سایه پاش استفاده می‌شود. بیشترین کاربرد این پیستوله مربوط به ساخت لوازم هنری و تزئینی است که عمدتاً از جنس چوب و فلز ساخته می‌شوند.

پیستوله کنیتکس پاش

کنیتکس برای پوشش نمای ساختمان به کار می‌رود که سطحی درشت را از خود به‌جای می‌گذارد. باتوجه‌به وجود دانه‌های متوسط و درشت درون این محلول، امکان پاشش آن توسط پیستوله‌ رنگ‌های معمولی وجود ندارد و لازم است از پیستوله کنیتکس پاش استفاده شود.

پیستوله کنیتکس پاش                                                                                                  

پیستوله کنیتکس پاش                                                                                

نحوه‌ی استفاده از پیستوله

در قسمت قبل با انواع پیستوله و کاربردهای آن آشنا شدیم. با وجود تنوع مدل‌های پیستوله بادی اما نحوه‌ی استفاده‌ از آن‌ها تقریباً یکسان بوده و تنها در جزئیات تفاوت‌هایی وجود دارد.

پیستوله بادی به یک کمپرسور هوا متصل می‌شود تا فشار جریان هوای واردشده به پیستوله، رنگ موجود در مخزن را به بیرون پرتاب کند؛ بنابراین رنگ، قیر، گازوئیل یا کنیتکس باید درون مخزن ریخته شود تا با جریان هوای پرفشار به‌صورت اسپری روی سطح مقابل پاشیده شود.

پیستوله بادی یک اهرم (ماشه) دارد که با فشار دادن آن، جریان باد وارد مسیر شده و مایع درون مخزن را باقدرت بالا به بیرون پرتاب می‌کند.

بهترین روش پاشیدن رنگ روی سطح، پاشیدن از راست به چپ، سپس چپ به راست و تکرار این فرایند تا انتهای کار است تا رنگ به طور یکنواخت روی سطح اجرا شود. پس از اتمام کار حتماً باید داخل مخزن و لوله‌ی اتصال آن به مسیر باد شستشو داده شود تا از بند آمدن مسیر جلوگیری شود.

پیستوله رنگ پاش از چه اجزایی تشکیل شده است

پیستوله رنگ پاش از اجزای مختلفی تشکیل شده که هرکدام وظیفه‌ی خاصی را برعهده دارد. در اینجا به بررسی کاربرد اجزای این وسیله می‌پردازیم.

مخزن رنگ

این قسمت هیچ نیازی به توضیح ندارد و کاربرد آن کاملاً مشخص است. رنگ موردنظر درون این مخزن ریخته می‌شود تا توسط فشار هوا به بیرون از پیستوله هدایت شود.

ماشه پیستوله

از ماشه یا اهرم برای کنترل میزان رنگ و هوای خروجی استفاده می‌شود. هرچه ماشه بیشتر فشار داده شود، رنگ بیشتری هم روی سطح پاشیده می‌شود. در صورت آزاد بودن ماشه جریان خروج رنگ به طور کامل قطع می‌شود.

نازل پیستوله

نازل در واقع نوک پیستوله است که رنگ از آن خارج می‌شود. نازل دارای یک حلقه است که با چرخاندن آن، جریان رنگ قطع یا وصل می‌شود.

پیچ تنظیم سیال

توسط این پیچ میزان رنگ خروجی قابل تغییر است.

پیچ تنظیم پاشش

توسط این پیچ، میزان ورود هوای فشرده به داخل نازل تنظیم می‌شود تا بتوان اندازه و شکل پاشش را بر اساس نوع نیاز تغییر داد. هرچه میزان هوای ورودی بیشتر باشد، رنگ روی محدوده‌ی وسیع‌تری پاشیده می‌شود.

مزایا و معایب استفاده از پیستوله رنگ

در قسمت‌های قبل به‌طور مفصل به مزایای پیستوله رنگ اشاره شد. سرعت بالای اجرای کار، صرفه‌جویی در مصرف رنگ و یکنواختی کار از مهم‌ترین مزایای استفاده از پیستوله رنگ به شمار می‌رود. اما این دستگاه هم مانند هر دستگاه و تکنولوژی دیگری دارای معایبی است که لازم است قبل از کار به آن توجه داشت. شاید اولین و مهم‌ترین عیب این وسیله را بتوان مربوط به سلامتی انسان دانست.

عملکرد این ابزار به‌گونه‌ای است که رنگ را به حالت پودر در هوا منتشر می‌کند. با توجه به سمی بودن رنگ‌های صنعتی، ریزدانه‌های منتشر شده ممکن است وارد چشم، بینی یا دهان اپراتور شده و در درازمدت صدماتی را به بدن او وارد کند. ضمن اینکه احتمال اشتعال مواد منتشر شده در هوا وجود دارد.

خشک‌شدن پودری رنگ از دیگر معایب پیستوله است که اگر هنگام کار به فاصله‌ی پیستوله و سطح دقت نشود، خروجی نهایی کار از کیفیت بالایی برخوردار نخواهد بود. چنانچه این فاصله کم باشد، رنگ پس از خشک‌شدن به‌صورت پودر و نقطه‌نقطه مشاهده می‌شود و سطح صاف و صیقلی را شاهد نخواهیم بود.

مراقبت از پیستوله

پس از اتمام کار باید بدنه‌ی پیستوله به طور کامل درون محلول تمیزکننده قرار گیرد تا رنگ یا مایعات دیگر کاملاً شسته شود. کلاهک و نازل پیستوله هم باید درون محلول و با استفاده از برس شستشو داده شود. لازم است محلول تمیزکننده در مسیر عبور رنگ توسط یک سرنگ اسپری شود تا رنگ باقی‌مانده درون مسیر کاملاً از بین برود. البته باید دقت شود که به نازل و کلاهک آسیبی وارد نشود.

معرفی پیستوله سوماک

امروزه برندهای زیادی در بازار ابزار ایران اقدام به واردات پیستوله های رنگ پاش نموده اند.کارشناسان ما با تحقیق بر روی تمامی برندها از نظر کیفیت پیستوله رنگ پاش های شرکت سوماک را تایید نموده و این مجموعه اقدام به فروش محصولات آن شرکت نموده است.

امیدواریم که با این مقاله توانسته باشیم گام کوچکی برای کمک به شما در انتخاب و خرید هر چه بهتر پیستوله رنگ پاش برداشته باشیم.

نظرات
نظرات مرتبط با این پست
نام :
ایمیل :
وب سايت :
کد تاييد :        
متن دیدگاه :

تمامی حقوق برای نویسنده محفوظ میباشد